Wij zijn lid van de “Vereniging het Nederlandse Kooikerhondje” en fokken volgens het fokreglement van deze rasvereniging.  

 

Bij het maken van een combinatie zoeken wij deze uit op gezondheid, uiterlijk en karakter. Beide ouderdieren zijn getest op vWD, ENM, Patella Luxatie en erfelijke oogziektes.  De stambomen van de ouderdieren vergeleken op overige voorkomende ziektes om een zo gezond mogelijke combinatie te maken met behulp van ZooEasy en het Clubregister. Ook wordt rekening gehouden met het karakter en het uiterlijk van de ouderdieren. 

 

Onze pups worden ontwormd en geënt, en krijgen een dierenpaspoort mee. Ze worden gechipt door een medewerker van de  Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland en een DNA profiel vast gesteld. De pups krijgen een FCI erkende stamboom van de Raad van Beheer. 

 

De pups groeien op in de huiskamer en zullen gesocialiseerd worden met huiselijke geluiden en de buitenwereld. 

 

Wanneer wij een nestje fokken, ontmoeten wij graag de potentiële nieuwe puppy eigenaren voor het nest geboren is. Het kooikerhondje is een pittig ras waarmee gewerkt moet worden. Het is dus van groot belang dat hier bij de aanschaf en opvoeding van het hondje rekening mee gehouden wordt. 

Bij het kiezen van de pup zal rekening gehouden worden met de persoonlijkheid van de hondjes en de baasjes, een kooiker pup kiezen is immers meer dan enkel alleen vlekjes kijken.

 

Wanneer het dan eindelijk tijd is voor de puppies om het nest te verlaten, horen wij graag hoe het met hen gaat. Mocht het nodig zijn staan wij de nieuwe baasjes graag bij met raad en daad.  Mocht het nodig zijn dat, om wat voor reden dan ook, het hondje een nieuw huis te zoeken, helpen wij de baasjes graag met het zoeken naar een nieuwe passende situatie. 

 

De Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje verzorgd ieder voorjaar een nestkeuring voor de hondjes die in dat jaar 2 jaar oud worden. Wij kijken er naar uit om onze pups daar terug te zien.