Donderdag 23 mei 2019

In tegenstelling tot haar eerste nestje was Fiene dit keer erg rustig in de laatste week van haar dracht. Ze bekeek hoe de werpkist opgezet werd, en vond het allemaal wel best. Sliep veel, en ging nog graag mee aan de wandel. 

 

Op 22 mei daalde ’s avonds haar temperatuur en wisten we dat het nestje dus de volgende dag zou komen; ’s nachts zoefde ze dus ook door de kamer, alle kleedjes zijn van plek verwisseld en ze verstopte zich graag onder de tafel en onder de gordijnen. Toch ging ze mee op de lange ochtend wandeling, en ook de middag wandeling gaf ze aan wel een behoorlijke ronde te willen maken. Gewapend met een rugzak met handdoeken, je weet maar nooit, liepen we dus klaverblaadjes rond het huis. 

 

Kort na de na het eten ronde was het dan heel snel ineens zo ver, om 18:40 was daar ineens een teefje, op de bank geboren! kort daarna volgde nog twee reutjes en toen nam Fiene even pauze. even plassen en hoppa, nummer 4; ook een reu, en ook weer kort daarna een reutje. toen bleef het heel lang rustig, maar we voelde nog een pup zitten, die moest alleen van heel ver komen. dus we gingen weer even plassen, wat drinken voor de baasjes, en wachten op pup nummer 6. Die kwam dan ook, als laatste, om 22:00 uur; een heel klein reutje. 


pup 1 teef, 181 gram

pup 2 reu, 168 gram

pup 3 reu, 164 gram

pup 4 reu, 174 gram

pup 5 reu, 91 gram

pup 6 reu, 77 gram